WeCoMoCo 2023

IMG_5153

West Coast Model Contest gick i år av stapeln på lördag 29 april. Denna gång medföljdes Timosinen till Stenshults Föreningsgård ute på Orust av Sören, Bo-Lennart och Lennart. Vi träffade där även på flera av våra “bilbyggare” i föreningen.

WeCoMoCo är i huvudsak en utställning och tävling med bilar i skala 1/24 och 1/25. Det finns även en övrig klass där övriga bilskalor och andra mododeller får samsas.

Årets temaklass var Camaro varav en i skala 1:1 kan skymtas på bilden ovan, Den fräcka hotrodden tillhörde Florence som skötte cafét och såg till att vi fick i oss korv, kakor och våfflor så vi stod oss till prisutdelningen runt kl 15. Det är alltså en endagstävling där ingen domarbeömning görs utan alla tävlande får en röstsedel där man kan välja bästa och nästbästa modell i alla klasser.

IMG_5135

Arrangörerna hade ingen tipspromenad men mycket väl ett korsord som man kunde fördriva tiden med. Ovan ses gänget från IPMS Göteborg sittandes i cafét efter att fyllt på kaloriförrådet.

IMG_5113

Vinnaren i övrigtklassen blev F1 bilen i skala 1:12 i mitten på bilden.

IMG_5132

Uppskattar att det var långt över 200 utställda modeller bygga av säkert över ett 40 tal utställare. Flera handlare och även privatförsäljare var på plats. I bakgrunden uppe till höger skymtar cafét. I foajen bakom dörren hade vi ett bord där vi gjorde reklam för AIM och IPMS Göteborg samt demobyggde och sålde bilbyggsatser.

IMG_5121

Många av byggena höll en väldigt hög standard. En fräsch Porsche 911 t ex.

Det fanns även en klass för ombyggda bilar. Ovan några fina scratchbyggda modeller.

En motivlackad röstbrevlåda användes för röstsedlarna. Prisbordet var digert med fina pokaler till alla klasserna och givetvis ett antal specialpriser. T ex kökets favorit ! Vi ställde ut 6 olika objekt och Lennart lyckades kamma hem ett andra pris i klassen övrigt med sin modell av den första bilen som byggdes av Benz.

IMG_5162

IPMS Göteborgs pris gick till denna mörkgröna Volvo 850 T5R byggd av Marcus Moe.

Stort tack till arangörerna för ett fint evenemang och för att vi fick tillfälle att visa upp vår verksamhet. WeCoMoCo är en dagsutflykt som verkligen kan rekommenderas. Vi kommer gärna åter.