SKALA 2023

IMG_4995

Helgen 18-19 mars styrde vi Timosinen mot SKALA 2023. IPMS Norge välkomnade oss med ett snötäckt Gardermoen. Det var Björn Svensson, Jan Frumerie, Stefan Ericsson och webmastern själv som åkte upp för att att representera IPMS Göteborg och IPMS Sverige för att göra lite reklam för SM i Modellbygge på AIM i höst.

IMG_4970

Nästan traditionsenligt fick vi åter äroplatsen framför en RF-5A där vi kunde demobygga, sälja modeller  och dela ut flyers.

IMG_4996

Som förra året fanns en hel del modeller med temat Ukraina.

IMG_4972

Chris Meddings från UK höll ett mycket intressant föredrag om vad man bör tänka på när man ger sig på att scratchbygga något. Han har skrivit flera böcker i ämnet.
Även redaktören för Tamiya Model Magazine, Marcus Nicholls, höll ett intressant föredrag om tidningen och om företaget Tamiyas historia.

IMG_5006

Första gången vi siktade en Airfix Spit i 1/24. Den var med i vårt urval av bästa modell.

IMG_4979

Min personliga favorit var denna A-Traktor (?). Undrar om Fröken Snusk är ägaren?

IMG_5007

Vår Modell Göteborg plakett till utställningens bästa modell gick till denna välbygga ukrainska Mig 28 C byggd av Bent Christian Hals.

IMG_4980

Size matters även i Norge! I klassen “under Konstruksjon” vann denna Antonov 224 i skala 1/72 påbörjad av Vidar Saele. Jag gillar konceptet att även modeller som inte hann bli klara kan visas upp och deltaga i tävlingen.

Stort tack till IPMS Norge för det varma omhändertagandet av oss. Vi kommer mer än gärna tillbaka. Vi hoppas att fler svenskar dyker upp nästa år och att vi ses på SKALA 2024 igen!

IMG_5024