Vuxenlek

Helena Hjälmefjord gillar att fotografera och skapa. Hon besökte Christer Olausson för  att lära sig mer om vad plastmodellbygge innebär. Nedan hennes bilder och berättelse.

HHJ_01

Vuxenlekar

Ingången till den här fotoserien är min nyfikenhet kring vad vi som vuxna gör för att ha roligt. Som barn lekte vi och hade roligt dagarna i ända, utan att ha en medveten tanke på att leken skulle vara till nytta. Vi bara lekte. Som vuxen känns det som att det mesta vi gör ska ha ett syfte. Vi jobbar för att tjäna pengar. Vi tränar för att få kondition, bli starka eller gå ner i vikt. Vi äter för att bli mätta. Men vad gör vi som vuxna när vi leker?

20210310__HHJ_0007

Denna nyfikenhet fick mig till att ta kontakt med IPMS Halland, och Christer Olausson. Christer ställde upp på ett samtal och att bli fotad, vilket jag är tacksam för! Vi hade båda en givande eftermiddag, och jag lärde mig mycket om modellerna och hantverket att skapa dessa. Jag förstår av samtalet med Christer att det finns ett allvar i leken, och ett gediget intresse inte bara för modellerna utan hela historian bakom varje modell. Jag är mycket imponerad över kunnandet inom ämnet!

20210310__HHJ_0061 kopiera

När jag frågade Christer vad modellbygget ger honom svarar han ”Jag vet inte egentligen inte. Att ha något roligt att göra. Drömma mig in i min egen bubbla.” Och jag är övertygad att vi alla behöver en egen bubbla att drömma oss in i med jämna mellanrum. Vilken bubbla vill du drömma dig in i, bara för nöjes skull?

HHJ_04

Livet handlar om att vara nöjd. Att ha roligt. Att leka. Att må bra. Länge lever leken!

Helena Hjälmefjord