C4-Open 2022

IMG_4668

IPMS Göteborg representerades i år av Lasse Thid, Christer Andersson, Lennart Karlberg och undertecknad på C4-Open. Efter att borden gjorts i ordning och vi hjälpt handlarna at komma på plats inväntade vi anstormningen av publiken.

IMG_4664

I handlar- och föreningshallen fans gott om plats. En handlare från Tyskland, Alfa Hobby och Art Scale Kit samsades om utrymmet med mindre handlare och IPMS föreningar.

Emil Juhl höll föredrag om hur han tillverkade propellrar av papper ! Mycket imponerande hur man med relativt enkelt kan limma ihop färgat papper och karva fram en propeller som verkligen ser ut som trä.

Emil visade också hur man kan imitera trä med pastellpennor. Även ett intressant fördrag om helikopter 14 och ett om 3D printning av modelltillbehör fanns att lyssna på. Alla mycket givande att lyssna på. Tack till Emil, Niclas och Andreas för att ni delade med er av era kunskaper.

IMG_4666

Domarmötet i full gång. CAS pluggar på domarinstruktionen. I år var det 430 modeller som var utställda för bedömning.

IMG_4673

Ovan ser ni vinnaren av årets basplatta. Mycket effektfullt.

SK 60 i 1/48 från Pilot Replicas fanns till salu på mässan. Även 3 redan byggda modeller fanns att beskåda.

Tor och Erik skötte prisutdelningen med bravur. Avklarad på 50 minuter är mer än godkänt. Lennart och CAS ser nöjda ut med sina priser. Även Toni Bergfeldt samt Jönsson och Jönsson hämtade hem priser. Och säkert någon till från föreningen som jag glömt bort.

P1040077

IPMS Sverige representerades av Jan Forsgren som delade ut juniorpriserna. IPMS Göteborgs pris gick till Julia (till vänster) som byggt en fin modell av en mammut. Bådar gott för framtiden med så duktiga juniorer.

Stort tack till hela gänget från Göteborg som gjorde reklam för Art In Miniature och marknadsförde vår modellhobby.

Tack även till C4-gänget som vanligt fick till en trevlig helg för oss alla som var där.

Vi syns väl där nästa år igen?

Timo