Hobbymässan 2022

P1030954

Efter två års pandemiuppehåll kunde Aerosum åter arrangera Hobbymässan 2022. Denna gång 24-25 september och Ole hade varit så vänlig och ordnat 4 bord till IPMS Göteborg. På lördagen var Ole, Puman och Timo på plats. Söndagen var Ole och Jan-Erik på plats. På bilden våra bord med  Alexander, Puman och Ole som demobygger framför Viggen. Timo tog den suddiga bilden och ber om ursäkt för detta. Vädret var ostadigt på lördagen vilket säkert bidrog till den stora besökarantalet. Vi kom i samspråk med många familjer där barnen börjat bygga modeller. Även flertalet äldre herrar som byggt i sin ungdom och redan börjat bygga igen eller funderat på att börja. Vi tipsade om vårt forum och månadsmöten. Även flera föredetta IPMS medlemmar stannade till hos oss. Vi hoppas nu på tillströmning av nya ansikten till våra möten. Vi var den enda föreningen som förevisade aktivt byggande av modeller. Det uppskattades av publiken och vi fick många nyfikna frågor. Framförallt var det riv efter modeller att köpa. Vi fick många frågor om vi hade byggsatser till salu. Så det verkade saknas tillräckligt med säljare av plastmodeller i år. Mässans huvudfokus ligger traditionellt på radiostyrda bilar, båtar, pansar, lastbilar, flyg och helikoptrar som uppvisningskördes och delvis också kunde provköras av besökarna. Allt för att visa bredden på modellhobbyn.

P1030956

Stora RC modeller var polulära.

P1030959

En radiostyrd Gripen med äkta jetturbin i skala 1:6.

Vi fick tillfälle att prata med byggaren av denna Viggen skala 1:9 som även den drev sin jetturbin med Jet A1. Kommentaren från byggaren var att har man väl börjat flyga jet så vill man knappt flyga något annat.

P1030957

Även rejäla helikoptrar fanns på plats.

P1030955

Ole bygger under skuggan av canarden på Viggen. Till höger modeller byggda av Ole som uppskattdes av besökarna. Kul att även kunna visa upp färdiga modeller. Stort tack till Aeroseum för att vi kunde deltaga på årets Hobbymässa samt till gänget som ställde upp för att förevisa IPMS Göteborg och vår hobby. Vi kommer gärna åter nästa år.