Besök på Göteborg Modell och Hobby 2019.

På lördagsmorgonen den 30 mars tog jag mig tid att för första gången besöka Göteborg Modell och Hobby på Aeroseum.

Aeroseum är ju värt ett besök för den flygintresserade även utan Hobbymässa, men detta ger ju ett extra ”lyft”.  Jag var tidigt på plats vid öppning men vid öppnandet var det redan en lång kö efter mig. Väl in i bergen finns det ju en uppsjö av flyg och helikoptrar att kika på men jag lät mig inte hejdas utan gick raskt vidare till mässan. Väl inne var det mycket att kika på. Jag mötte snart på mer flygplan och en mängd olika modeller. Här fanns det mesta att kika på. Mycket radiostyrt i form av stora båtar och ubåtar till vänster som kördes i bassäng. Till höger senare fanns det radiostyrda stridsvagnar i skalor från 1/16 till 1/5. De kördes runt och pustade rök och lät.

Våra glada modellbyggare ur IMPS satt uppradade vid ett antal bord med General Ole i spetsen. Ole har, om det inte redan är bekant, byggt ett mycket stort antal modeller som finns att beskåda på Aeroseum. Bara det är värt ett besök i sig. De satt mycket trevligt placerade och byggde att mellan flyg, fartyg, lastbilar och maschinen krieger. De fick säkert mycket frågor och mycket modellsnack.

Vidare finns det några modellhandlare att besöka och jag kunde inte gå tomhänt därifrån. Sedan var det uppvisning med Aeroklubbens inomhusflygning. Många var även de radiostyrda bilarna i alla skalor och upptänkliga användningsområden från fart till crawlers. En mängd lastbilar och arbetsmaskiner fanns med. Några hade specialiserat sig på att ”madmax” modifiera sina byggen.

En stor del täcktes sedan av legobyggen i alla möjliga former och maskiner. Att från sci-fi till fungerande fabriker. Några mycket spännade (läs stora) radiostyrda flygplan fanns det med att kika på, bl.a. Viggen i 1/9 och Jas i 1/6. Sen fanns det ett pågående bygge av en Caproni i 1:5,5, mycket imponerande. Ytterligare mera så fanns det många radiostyrda helikoptrar att kika på. Några vänner fån SFF stod även de på plats och talade varmt om olika litteratur, inte heller denna gång lyckades jag undvika några spännande inköp.

Sen fanns det ju simulatorer man kunde boka in sig på och en massa annat. Jag har säkert inte sett eller hört allt men vid det här laget var intrycksbanken full. Jag tog sonika mina inköp och kånkade dessa upp och ut i det fria. För att vara första gången så var det en mycket positiv upplevelse. Jag kan varmt rekommendera ett besök vid nästa tillfälle. Tyvärr glömde jag helt att fotografera, men hoppas att det ändå kommer några bilder. Är man nyfiken så  finns det bilder på Aeroseums hemsida.

http://www.aeroseum.se/goteborg-modell-och-hobby-massa/

Ordföranden