Onlinekatalog “Storytelling 3D”

Hej!

Nu har vi på Rydals museum äntligen glädjen att presentera vår rykande färska onlinepresentation/katalog för sommarens succéutställning ”Storytelling 3D”. Även om drygt 5000 besökare kom och besökte utställningen på plats, vet vi att åtskilliga modellbyggarvänner som hade velat se den inte hade möjlighet antingen pga reslängd eller Covid-19 eller både och.

Men nu finns alltså möjligheten att ta del av utställningens rika och varierande utbud av dioramor, vignetter, miniatyrtittskåp och modelljärnväg genom denna online-presentation.

Klicka bara på länken så kommer man direkt till presentationen. Den kan dels ses som ett vanligt bildspel, men man kan också via de olika objekt-knapparna (som är ett register över utställningsobjekten) i inledningen komma direkt till det objekt man är speciellt nyfiken på. Självklart kan man även pausa i bildspelet samt gå framåt o bakåt manuellt, liksom hoppa tillbaka till registret.

Presentationen är på engelska, då vi även haft en del internationella förfrågningar på att ta del av utställningen på något sätt.

I stort sett samtliga bilder är tagna av Casey All-Hodginson, som också redigerat själva presentationen i samarbete med sin fru Nathalie, som jobbar hos oss på museet.

Texterna i denna digitala katalog är i regel något förkortade jämfört med ursprungstexterna i papperskatalogen -som å andra sidan inte är illustrerad.

Här är länken:

https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vTFupeAGLoTGl7mV8SHAbaQE9tljr6Ul4esfc-1day0w-CwIP2OjknZIZsAY_57eDLXmizIeYbqD_JC/pub?start=true&loop=false&delayms=15000

Dela den gärna bland modellbyggarvänner!

Enjoy!

Mvh
Pontus Carlweitz
Modellbyggare och intendent,
Rydals museum