Hobbymässan 2018

Ole Romin rapporterar från Hobbymässan på Aeroseum. Bilder från Skalahobby.se

översikt

Hej alla.

jag pratade med Roger Eliasson i tisdags om resultatet av Hobbymässan, och han sade att man räknat in 2000 besökare på lördagen, och 1500 på söndagen = 3500 personer, vilket var nytt rekord.

Vi sålde kanonbra på lördagen (Eva’s byggsatser, änka efter Roy) och nästan allt försvann direkt. Bara något pansar och ett par krigsfartyg blev kvar, vilka jag tar med på nästa möte. Priserna är låga, så jag hoppas att resten blir sålt också.

modeller

Vi hade 5 bord, och jag får tacka Pihlarna och Puman för ett utmärkt arbete vid brytningen efteråt som alltid är litet jobbig. Eva kom hem till mig på onsdagen och vi lastade in allt i mitt vardagsrum (det blev trångt…) och vi kom överens om priserna. På fredagen lastade vi in alltsammans i två bilar och åkte vid 14.30 -tiden till Aeroseum med rubbet. Som tur var var det inte många sim hade valt att köra ända ner i berget med bilen, så det underlättade en del. På fredagen gjorde jag i ordning borden med dukar, lampor och el mm, och Puman hjälpte till med bord och bokhyllor för det som skulle säljas.

På lördag kl. 08.30 var jag på plats och gjorde i ordning resten, alla modeller ordnades i bokhyllor och klapplådor. På torsdagen hade jag på datorn gjort en lista på allt som var till salu med priser, en lista för Eva och en för mig. Eva blev mycket glad över resultatet och jag blev av med 12 motorcyklar. En “Hondafantast” köpte direkt 6 st Honda byggsatser, så av mina ursprungliga 110 motorcyklar har jag nu bara 5 st kvar!

Enda “smolket i bägaren” var att man hade flyttat dessa förskräckliga stridsvagnar på andra sidan Viggenplanet alldeles nära oss, och dessa jordförbättringsmaskiner förde ett hiskeligt oväsen. Nästa år får man förse sig med öronproppar….

I övrigt var det två mycket trevliga dagar. Rogers barnbarn Alexander var hos oss också, så Roger var mycket glad över det.

mvh//Ole Romin

diorama