Information från IPMS Göteborg

Hej modellvänner,

I Styrelsen har vi nu haft vårt andra möte virtuellt via nätet.

AIM 2020 den 5-6 september är INSTÄLLT.
Vi har diskuterat detta i styrelsen och kommit fram till att det inte går att genomföra i år. Den främsta anledningen till detta är att vi förstått att vi inte kommer att få tillräckligt många funktionärer att hjälpa till med arbetet på tävlingen. Detta på grund av Covid-19. Det är många av våra medlemmar som tillhör riskgruppen eller är i närheten av denna och inte vill utsätta sig för risken att smittas. Det tar vi givetvis hänsyn till, även om vi hoppats att smittoläget i september skulle ha ljusnat betydligt. Ett mycket tråkigt beslut att ta, men med hänsyn till omständigheterna tyvärr nödvändigt.

Vi har satt ett datum för AIM 2021, den 4-5 september 2021 och hoppas att läget är avsevärt bättre och vi önskar er alla välkomna tillbaka då.

Som möjlig kompensation funderar vi över att ha en mindre officiell lokal tävling någon gång under hösten om vi ser att det går att genomföra.

Besked om andra modellevent i riket:
GGG, 27 juni att genomföras digitalt. Se deras Facebooksida för mer info.
F10 Memorial, 1–2 augusti hoppas fortarande att de kan genomföra det, men reserverar sig för förändringar mht. Covid-19 (senast uppdaterat i april)
C4 Open 25–26 oktober. (C4 har tagit över SM i Modellbygge efter beslutet att skjuta upp Modellexpo 08-Open till 2021.)

Planeringen inför hösten ligger kvar, men om det håller får vi se, men vi följer läget och avvaktar med besked om detta till tiden lite före vårt första höstmöte den 14 augusti.

Förhoppningsvis har ni möjlighet att bygga mycket och ofta vilken kan vara bra för att lugna övriga sinnen i dessa dystra tider. Sommaren är dock på frammarsch och det är åtminstone något att glädja sig åt.

Vi önskar vi er och era nära god hälsa och bygg väl i stugorna!

Styrelsen IMPS Göteborg