Dioramautställning 2020

Dioraman efterlyses till utställning 2020

Skulle du kunna tänka dig att ställa ut ett eller flera dioraman på museum? Sommaren 2020 planerar vi på Rydals museum (i en före detta spinnerifabrik ca 2 mil väster om Borås) att göra en utställning om- och med dioraman. Titeln är tänkt att vara Storytelling 3D -att berätta en historia i tre dimensioner.

Om vi skall kunna genomföra detta spännande projekt så är vi helt beroende av att du som modellbyggare är villig att låna ut ett eller kanske till och med flera dioramor till museet under drygt tre månader. Allt som ställs ut kommer naturligtvis att vara försäkrat under utställningsperioden.

Alla typer av dioramor (utom 1:1 skala) är av intresse; allt från realistiska återgivningar av krigsskådeplatser till civila motiv och scener ur science-fiction-, fantasy- och spelvärldarna. Eller kanske något helt annorlunda?

Storleken är valfri, men ett villkor är att du själv skall kunna transportera ditt diorama till och från museet.

Låter det intressant? Då tycker jag och mina kollegor på museet att du absolut skall skicka en intresseanmälan med förslag på- och om du har, gärna bild på vad du skulle vilja ställa ut. Helst senast 20/6 2019.
Jag skickar dig också gärna mer utförlig information om projektet.

Skriv till: pontus.carlweitz@mark.se

Museets hemsida: www.mark.se/rydalsmuseum
Mvh Pontus Carlweitz, intendent Rydals museum (och modellbyggare)
0320-21 83 02